Таїнство Миропомазання

14 Травня 2021 | Таїнства

Поділіться цією статтею

Таїнство Миропомазання в нашій парафії

Миропомазання завершує благодать Хрещення; воно є таїнством, яке дає Духа Святого, щоб глибше вкоренити нас у Божому синівстві, міцніше поєднати з Христом, зміцнити наш зв’язок із Церквою, більше залучити нас до її місії і допомогти у свідченні про християнську віру словом, яке супроводять діла.

У нашій парафії приготування до Миропомазання триває практично весь час після прийняття І-го Причастя, тому що діти та молодь є заохоченні до регулярної катехези.

Довідавшися, що Самарія прийняла слово Боже, апостоли, які були в Єрусалимі, послали до них Петра і Йоана. Ці прийшли й помолилися за них, щоб вони прийняли Духа Святого, бо він ще не зійшов був ні на кого з них, а лише були охрищені в ім’я Господа Ісуса. Тоді поклали на них руки, і вони прийняли Святого Духа.” Діяння святих апостолів 8, 14-17

Безпосередня підготовка до Конфірмації начинається, коли збирається відповідня група молоді віком 15-17 років. Час і форма приготування встановлюються окремо для кожної групи.

Прийняти Таїнство Миропомазання в нашій парафії необхідно:

  • Прийняти Таїнство Миропомазання може кожний охрещений, ще не миропомазаний. 
  • Підготовка до миропомазання можлива тільки після Першої Сповіді і повної участі в Євхаристії (Першого Причастя). Спочатку треба взяти участь у зустрічах, які готують до прийняття цих таїнств.
  • Особи, які приступають до святих таїнств і бажають приступити до миропомазання, повинні чекати оголошення про початок відповідної підготовки.
  • Особи, які приступають до святих таїнств і бажають приступити до миропомазання, повинні,перебувати в здоровому глузді, отримати належні повчання, бути належним чином налаштованими і мати змогу відновити обіти, дані при хрещенні. 
  • Оскільки традиційним для Латинської Церкви є прийняття Миропомазання у свідомому віці, ті, хто прийняв Хрещення в дитинстві, проходять тривалу підготовку до Миропомазання.
  • Це таїнство необхідне, щоб отримати дари Святого Духа. Воно є необхідною умовою для тих, хто збирається укласти шлюб або стати хрещеними батьками.
Поділіться цією статтею

Залишити прохання до Ісуса Милятинського

Кожної пятниці є окреме Богослужіння до Ісуса Милятинського.
Тут можна залишити свої наміри: подяки,прохання, молитва за здоров’я, вирішення проблем, за живих та померлих.

Вам також може сподобатись

VII Тиждень виховання

VII Тиждень виховання

З нагоди 30 річниці Незалежності України

З нагоди 30 річниці Незалежності України

Паломництво у Більшівці 2021 року

Паломництво у Більшівці 2021 року

20-24 серпня Група молоді з Польщі працювала на цвинтарі у Таданях

20-24 серпня Група молоді з Польщі працювала на цвинтарі у Таданях